03 Oktober 2010

Cakap Pasal Sanggul TUDUNG....sanggul unta?

Wrote by :::"JIeHa::.. at 3:46 PTG 0 comments
Hye!
Dah lama Jieha x update blog.. tsgt bz di sem akhir ni and kemalasan menjadi punca aku x update blog ;)
Sekarang nih banyak sangat komen pasal sanggul tudung yang aku dengar.. Ada yg positif dan negatifnya.
Mostly yang terjebak dalam sanggul ni yang memakai tudung la.. skg pulak zaman teenagers pakai shawls, so kena lah bagi ada tocang skit baru chantek!!
Ramai yang komen pasal sanggul unta ya, sebab diorang punya sanggul sangt lah tinggi.
Niat aku bukan nak mengata kaum sejenis ye, cuma aku nak ajak korang sume berpikir scara terbuka..
Bagi aku, aku x kesah pon diorang nak wat sanggul tinggi bpa inci pun, janji bahagia ;)
Aku pn x kesah sgt.. tp yang aku heran, aku x wat sanggul unta pn ada je mulut yg gatal2 mengata kat belakang.. Aku pakai shawls ikat tocang cam besa ja.. tp still kena kutuk. Dia ingt aku ni pekak ke? Dok blakang kita je, tp mengata bukan main!!! hu.. sabo je la.
Pada pendapat aku lah.. kalu nak wat sanggul tinggi tu lebih sesuai bila nak gayakan shawls ala-Arab.. sebab memang sesuai n cantik bila sanggul sedikit tinggi.Senang nak letak, dan kain pun melekat elok ja. 
Tapi kalu nak bergaya shawls style ni kena tengok bentuk muka jugak, sesuai ke x. Apa pun paling penting dalam pemakaian tudung mestilah kemas!!! tu sangat penting.
Dan kepada insan yang suka mengata2 di belakang tu, please la.. jaga skit mulut sndiri ye ;) Jgn nampak kesalahan org lain je, diri sendiri x.

Mood : Tak sabar nak habiskan sem nih ;)  =)

25 April 2010

Cara-cara wat background template.

Wrote by :::"JIeHa::.. at 9:54 PG 0 comments
Tutorial nih sy amek dr Ipiet pnya blog, as reminder for me..
Nanti sy nak tukaq template, jd kena blajaq dlu noh..

1.Right click on pattern image, choose Save Image As

2.Upload it to your own imagehosting, such as Photobucket.com, Picassa, Flickr, Imageshack, Tinypic, etc

3.Pick Direct Link from uploaded pattern image

4.Now edit your template. Click Edit HTML, find body {

5.Insert these code background:url(http://image-URL) ; after body {

6.Save
 
Oo.. macam senang jer kan. Nanti ada masa nak try lah

24 April 2010

Hari ini dalam SEJARAH

Wrote by :::"JIeHa::.. at 3:03 PTG 0 comments
Hari ni sangat bersejarah dalam hidup aku sebab buat pertama kalinya aku dapat paper exam yang 99.9% menyerupai past year punya solan exam .Huh, aku x bajet pun kuar sama sampai tahap gini. Paper yang aku mik ni pun baru batch kedua, x kisahla kan, tp aku x expect la akan kuar soalan yang sama berturut2. Kalau la aku tahu, aku xyah study langsung!! Penat2 je aku tdoq x ckup, sebab study semua slide yg lecturer bagi ;( 
Actually paper yang aku mik ni pun elektif bebas je, Journalism.. Agak besh la paper nih, sebab lecturer sgt besh!!! Btw, apa yg dah aku dah buat yang da best, and hope result ok lah..


** Nak teruskan perjuangan tuk paper lain pulak ;p

19 April 2010

Hijab Style

Wrote by :::"JIeHa::.. at 11:15 PG 0 comments
Lama dah aku x  update blog ni.. Bukan ape, aku sangat bz ngan blogshop aku..
Asyik2 tukaq template,coz x puas ati..hu.itulah Najihah namanya, selalu je x puas hati.. Semua mesti perfect.
Arini sj dok searching2 cara nak lilit shawls style lain pulak.. yelah, aku dah bosan ngan style Arabian aku tuh..
Btw, style Arabian  tu aku x post lg lam blog.. Insyaallah nanti aku uploadkan pic, sgt cantik style tu!! Love it!!
Mesti girls yg lain2 pn suka kan.hehe.
Ok, dah melalut pulak.. Actually aku ngah wat research sdn bhd, tuk style baru aku..Tgk pic je ye, coz aku pn xtau nak lilit cne.. Nanti dah siap research aku wat tutorial.. 


~Very nice~
I will do the research now!! hehe

02 Mac 2010

Gambar@situasi pelik yang belum berlaku di Malaysia

Wrote by :::"JIeHa::.. at 9:43 PG 0 comments

Baby farm~sebab banyak sangat baby



Kat Malaysia ada couple bicycle je



Tatu yang menakutkan ;p



Kek berdarah~mesti sedap ni ;p



Yang ni paling pelik : Ada patut rumah dia sorang je macam ni  ?



Ini apa ek, stadium ke shopping complex~dah lupa la ;p



Remote control berbentuk serangga
~Boleh terbang~



Harimau yang dibiarkan begitu sahaja walaupun di dalam zoo  ;)

01 Mac 2010

Kenali Kategori Pendengar Radio

Wrote by :::"JIeHa::.. at 8:52 PTG 2 comments
Hari ini nak recall balik apa yang aku dah muntahkan atas kertas exam pagi tadi.. Aku ambil subjek Journalism sebagai elektif bebas..Saja aku ambil subjek yang perlu membaca nih, untuk mengelakkan kebosanan akibat belajar  math tiap-tiap hari ;) Subjek nih agak best, dan menyeronokkan.
Ok lah, saya tahu ramai yang suka dengar radio kan. Jadi jom check kategori anda :

1.Station Fan
   Individu yang berada dalam kategori ini suka mendengar 1 atau 2 buah stesen radio sahaja

2.Music Fan
   Anda adalah seorang yang suka mendengar radio berdasarkan lagu yang dimainkan ketika itu.
   Biasanya anda akan mendengar lagu 1 atau 2 buah stesen radio.

3.Radio Fan.
   Anda memang memang mendengar radio kerana meminati stesen radio ini.
  Contohnya, and suka stesen radio Sinar FM dll.
  Individu yang berada dalam kategori ini menggemari 4 atau 5 stesen radio.

4.News Fan.
   Individu di dalam kategori ini mendengar radio berdasarkan berita yang sedang ke udara.

Anda berada dalam kategori mana ? ;p

27 Februari 2010

10 TIPS UNTUK MEMPEROLEH KEBAHAGIAAN.

Wrote by :::"JIeHa::.. at 9:12 PG 0 comments


Ada pak cik tu kan, seorang pakar psikologi berbangsa Amerika(Dr. Dicks) kata : “Kehidupan yang bahagia adalah seni keindahan yang memiliki sepuluh kaedah, iaitu:
1.Melakukan pekerja yang anda sukai.

Bila pekerjaan yang anda sukai itu sukar diperolehi, maka   isikanlah hobi anda pada saat – saat waktu terluang.
2.Perhatikanlah kesihatan fizikal, kerana sesungguhnya kesihatan fizikal adalah jiwa kebahagiaan, iaitu dengan mengatur rutin maka dan minum tanpa berlebihan, membiasakan olahraga dan menjauhi kebiasaan buruk dan merugikan.
3.Harus memiliki tujuan dalam hidup, kerana itu akan membuatnya bersemangat.
4.Menjalani kehidupan apa adanya dan menerimanya baik yang manis mahupun pahit, dengan hati yang lapang.
5.Hayati hidup yang sedang dijalani;jangan menyesal hal yang sudah berlalu dan jangan pula memusingkan hari esok yang belum tiba.
6.Hendaklah selalu berfikir dalam kerja dan mengambil keputusan.Jangan menyalahkan orang lain atas keputusan-keputusan anda dan atas sesuatu yang kadangkala menimpa anda.
7.Sentiasalah memandang orang yang berada dibawah anda.
8.Biasaknlah diri anda untuk murah dengan senyuman,berjiwa periang, dan berteman dengan orang-orang yang optimis.
9.Membantu orang lain dalam kebahagiaan agar mendapatkan harumnya kebhagiaan darinya.
10.Pergunakanlah berbagai kesempatan yang cerah lagi indah dan anggaplah itu sebagai terminal yang sangat penting untuk kebahagiaan.        
Ha, dah cek semua kan, so ade x sesiapa yg x bahagia di sini? Kalau ada,  boleh kongsi ngan cik Jieha ya :)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

10 Februari 2010

Air Terjun Berdarah di Antartica

Wrote by :::"JIeHa::.. at 6:47 PTG 0 comments

Hu.. pelik rasanya bila dapat tahu ada air terjun berdarah kat Antartica.
Betul ke semua ni?
Hnaya Tuhan saja yang tahu.
Kepada sesiapa yang tak berapa percaya  dengan statement ni, jom tengok pic di bawah.



 


26 Januari 2010

Long Cardigan arrived!!

Wrote by :::"JIeHa::.. at 7:51 PTG 0 comments


Hai semua..

Hari ni nak promote new stuff di Blogshop saya..
Ada long cardigan yang sangat cantik baru sampai pagi tadi,
Terdapat dalam 2 warna.. black and blue.
Sangat cantik! Rugi tak beli tau.
Saya ada upload pic cardigan nih.
Enjoy ya!!!
Ada sesiapa di sini yang berminat? Jom view my blogshop.






    *First customer yang beli cardigan ni akan dapat free gift.
Siapa cepat dia  dapat.

24 Januari 2010

Rahsia Ayat Pengasih

Wrote by :::"JIeHa::.. at 10:19 PTG 0 comments
Pertama sekali, baca Surah Yusuf ayat 4.








Bermaksud:
Ingatlah ketika Yusuf berkata kepada ayahnya," Wahai Ayahku, sesungguhnya aku bermimpi melihat sebelas buah bintang, matahari dan bulan kelihatan semuanya sujud kepadaku..."

Kemudian sambung Surah Thaahaa Ayat 39

Bermaksud:
"Dan aku telah melimpahkan kepadamu kasih sayang yang datang dariku, dan supaya kamu di asuh di bawah pengawasanku."(Qs.thaahaa:39)

Caranya :

Setiap kali bertemu atau bersua dengan kekasih atau suami, bacalah kedua ayat ini. Untuk dapatkan kesan yg baik, hendaklah diamalkan selalu membaca dihadapannya. Tidak perlu membaca dengan kuat, memadailah dgn hanya membaca di dalam hati.
Selain itu, agar dikasihi masyarakat, bacalah kedua-dua ayat ini setiap kali lepas solat sebanyak 3 kali.



23 Januari 2010

Buat Duit di Internet

Wrote by :::"JIeHa::.. at 6:59 PTG 0 comments

Adakah Anda Menghadapi Masalah-Masalah Ini?



Sudah lama mencuba program internet, namun menjana tak sampai RM1 sehari?


Mempunyai 10 laman web/blog yang dipenuhi iklan-iklan Google Adsense, namun jumlah pelawat yang datang tak sampai 100 orang sehari? Sedihnya.


Pernah sertai program affiliate namun sebulan pun tak ada jualan?


Nak berniaga di eBay tapi tak tahu nak jual produk apa?


Mahu memulakan perniagaan internet tetapi tiada modal?

Jika YA, Anda Perlukan Bantuan Toyol Ini

 


 

 

01 Januari 2010

Happy New Year UUM!!

Wrote by :::"JIeHa::.. at 12:31 PG 0 comments
HAPPY NEW YEAR to al bloggers !!
Sudah 6 minit tahun 2009 berlalu, suasana di uum agak lengang dan sepi..
Mungkin ramai agaknya yang pulang ke  kampung.
Tepat pukul 12 tgh malam tadi hanya kedengaran bunyi mercun dari kolej terdekat..
Hanya itu yang student2 di sini boleh buat kot, ye lah, apa sangat la yang ada di hutan Sintok ni.
Apapun aku bersyukur dapat belajar di sini, walaupun dalam hutan(^_^)
Sudah tentu kita semua menanam azam baru untuk tahun ni kan.
Make a change.Itulah azam aku tahun baru ni..
Huh,aku akan belajar improve cara penulisan di dalam blog nih..
Maklumlah,aku bukan seorang yang pandai menulis,apatah lagi karangan yang berjela2 panjangya..
Spm dulu pun aku tulis satu setengah muka surat jer.hehe
Kepada anda semua, semoga dapat tunaikan azam masing2 ye.
Good Luck and Happy New Year!!



zwani.com myspace graphic comments

Jualan penghabisan stok

Wrote by :::"JIeHa::.. at 12:02 PG 0 comments
Actually,aku dah tak tahu nak tulis apa lagi dalam blog nih.
Semester baru saja bermula..
Angin malas pun semakin menjadi-jadilah.
Walhal masa cuti sebulan yang lalu tak sabar2 pulak nak blaja.
Memandangkan tahun baru 2010 akan bermula lebih kurang 2 minit lagi, aku memutuskan untuk habiskan barang2 jualan yang tak habis tuh.
Jemputlah jenguk2 Blogshop saya,dan dapatkan shawls pada harga yang berpatutan.
Insya'allah, tahun depan akan jual design Shawls yang baru pula akan dijual..

 

::Ribbon Girls:: Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting Graphic from Enakei