27 Ogos 2009

Tanda – tanda pasangan tidak setia

Wrote by :::"JIeHa::.. at 8:39 PTG 0 comments
Salam..
Hari ni jiha nk kongsi ngan kamu smua tentang tanda2 couple kita x setia,x kira le husband or bf.. Ig ada je ciri2 kat bawah ni,kamu berada dalam bahaya.

1.Si dia sering pulang lewat malam dengan alasan sibuk buat kerja lebih masa. Tetapi
bila dihubungi, telefonnya selalu dimatikan.

Maka dengan itu, seeloknya bawalah pasangan anda berbincang baik-baik. Suarakan kerisauan hati anda menganai perkara ini dengan cara halus tanpa ada nada-nada seperti menghukumnya

2.Lebih banyak melakukan aktiviti di luar rumah tanpa melibatkan anda dan anak-
anak . Padahal sebelumnya tidak begitu.

3.Sikapnya bertambah manis. Jangan tertipu, sikap manisnya hanya untuk menutup
kecurangan yang dilakukan di belakang anda.

4.Semasa berada di rumah, telefon bimbitnya tidak pernah lekang daripadanya. Anda
pula tidak dibenar mengecek SMSnya.

5.Pengeluaran bertambah tanpa alasan yang jelas. Anda terjumpa bil-bil bayaran di
restoran mahal padahal pasangan anda selalu memberi alasan tidak cukup wang.

6.Penampilannya menjadi lebih bergaya, selalu beli baju baru, lagaknya pula seperti
remaja yang jatuh cinta.

7.Sering memberi alasan ke luar kota pada hujung minggu. Tapi bila dihubungi.
telefonnya tidak pernah aktif.

26 Ogos 2009

How to fast healthily during Ramadan

Wrote by :::"JIeHa::.. at 5:29 PTG 0 comments
1.Don't skip breakfast (Suhoor)

2.Eat a wide variety of foods

3.Eat low glycaemic (GI) foods at breakfast to help control blood sugar levels.

4.Be aware of your cooking methods
-Always trim off excess fat from before cooking, or use venison, chicken and soya as
lower fat options. Remove poultry skin & choose light meat (eg. breast).

**Cut down on fat intake during cooking:

- cook onions in a little water or vegetable stock rather than oil or butter

- use non-stick frying pans & non-stick sprays rather than oil or margarine

- bake, grill or roast foods rather than frying

- cook roasted meat or poultry on a wire rack so that the fat can drip off

- Steam or boil vegetables

- when preparing rice, noodles & other grains, season with herbs, spices & broths
rather than added fat

- prepare soups, gravies & sauces in advance, so that they can be refrigerated,
allowing you to remove the layer of fat that forms on top.


Get This from CyArena.com
Send to Friends email
5. Avoid taking in too much salt

6. Make healthy changes to recipes

7.Eat enough carbohydrate foods - especially those rich in fibre
8.Remember your fruits and vegetables
9.Drink sufficient fluid

24 Ogos 2009

Rahsia Tarikh Lahir

Wrote by :::"JIeHa::.. at 9:00 PTG 0 comments
Hai kengkawan sekalian..

Hari ni sy nak kongsi ngan anda smua tentang rahsia tarikh lahir sy sendiri.
Ok la, sy lahir pada 16 Jun 1987...
So ade la blajar sikit cara2 nak kira benda nih..
Cara-caranya seperti dibawah..

16 Jun 1987 = 16 + 6 + 1987
=2009
=2+ 0 + 0 + 9
=11
=1 + 1
= 2

So, dari calculation kat atas jumlah smua no ialah 2..
Jadi karakter sy ada dalam kategori ke-2
Kat bawah ni ada penerangan pasal tiap2 no..

1-KETULENAN

Hadir dengan idea baru.
- Memperolehi sesuatu dengan cara yang tersendiri.
- Golongan ini merupakan yang paling jujur dan boleh mempelajari dengan baik teknik
diplomasi.
- Mereka suka mengambil inisiatif dan suka menjadi yang terbaik dan kebiasannya adalah
pemimpin atau boss.
-Bekerja sendiri merupakan pilihan terbaik mereka.
Perkara yang perlu dipelajari: Idea dan pendapat yang lain mungkin baik atau lebih baik.
-Berfikirlah secara terbuka.

**Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 1: Abe, Tom Hanks, Robert Redford, Hulk
Hogan, Coral Burnett, Wynona Judd, Nancy Reagan, Requel Welach

2-PENDAMAI

-Dilahirkan sebagai diplomat.
- Mereka selalu memikirkan dan peka terhadap keperluan dan perasaan orang lain sebelum
-mengambil kira dirinya sendiri.
-Secara semulajadi sangat analitikal dan suka mengikut gerak hati.
- Mereka tidak suka bersendirian.
-Persahabatan adalah penting buat mereka dan berupaya mendorong mereka untuk berjaya di
-dalam hidup; tetapi mereka sanggup untuk bersendirian jika hubungan yang terjalin itu tidak
serasi.
- Golongan ini secara semulajadi adalah pemalu, mereka patut belajar untuk meningkatkan nilai
kendiri (self esteem) dan meluahkan perasaan secara terbuka tanpa berselindung.

**Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 2: President Bill Clinton, Madonna, Whoppi
Goldberg, Thomas Edison,Wolfgang Amadeus Mozart.

Dalam bebanyak statement kat atas ni, ada la jugak yang kena mengena ngan diri ni..
Yang lain ade kot sikit2.. hehe.

Anda pula camne?Ok lah,ig nak tau lebih lanjut boleh view terus kat
SINI

Ramadhan Menjelma..

Wrote by :::"JIeHa::.. at 8:22 PTG 0 comments
Assalamualaikum..


Syukur alhamdulillah akhirnya kita dapat menyambut bulan Ramadhan yang penuh dengan keberkatan ni. Harap2 kita semua dapat memperbanyakkan ibadah2 sunat ye kawan2.
Dah masuk ari ketiga kita puase ye,setakat ni ok la..Tak penat sangat. Walaupun terpoaksa gi kelas tiap2 hari, still boleh handle lagi..But kekadang bila dah sampai petang tu, lembik lutut jugak .haha. Ok lah, to all my friends out there... SELAMAT bErpuASA!
Get This from CyArena.com

Send to Friends email

03 Ogos 2009

LAGI TIPS UNTUK KEMPISKAN PERUT

Wrote by :::"JIeHa::.. at 3:01 PTG 0 comments
1.Gilingkan kapur sirih bersama daun jambu batu. Sapukan keperut setiap hari
sehingga perut menjadI KEMPIS
 

::Ribbon Girls:: Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting Graphic from Enakei