18 November 2009

Blog jualan tudung,mp3 comel,cute brooch

Wrote by :::"JIeHa::.. at 2:41 PTG 0 comments

Salam semua, just nak promote satu site nih yang menjual tudung ori,canik-cantik belaka,

Mp3 mickey mouse pun ada,pilih aje yang mana korang berkenan di hati,

Ada juga brooch Korea yang sangat cantik,

Jomlah jenguk2 website nih,memang cantik2 koleksinya.

Happy Shopping!!

Tips Kempis Perut Part 3

Wrote by :::"JIeHa::.. at 12:51 PG 0 comments
Ok, ini post yang ketiga tentang tips untuk kempiskan perut.
Harap-harap anda semua dapat praktikkan ya.








Caranya:



1.Perah limau nipis yang dicampur dengan teh tanpa gula dan minum setiap hari. 


2.Sebaik-baiknya biarlah teh yang diminum itu teh panas suam, untuk kesannya lebih cepat  
 dan bagi mengelakkan kembung perut. 


3.Amalkan meminum air ini dan insya-Allah perut anda yang buncit akan menjadi kempis  
  dan kemas semula.

16 November 2009

Cara-cara melilit selendang(shawls ala2 Siti)~ Arabian Origin

Wrote by :::"JIeHa::.. at 9:51 PTG 0 comments

Salam, kali ni nak tulis tentang cara-cara pemakaian shawls pulak..
Sekarang ni memang zaman teens memakai shawls.
Saya sangat suka tengok rmereka memakai shawls.
Sangat cantik..
Tapi kalau bab2 style shawls ni, tentulah minah Arab yang lebih expert.
Yelah, tiap2 hari mereka memakai shawls.
Apa kata kita cuba gaya baru(dah ramai orang kite bergaya begini sebenarnya) melilit shawl ala-ala Arabian sikit..baru nampak cun selalu..hehe.

Jom usha step di bawah nih.




Mula2, pakai anak tudung dulu ye.
Then,pakai shawls dengan sebelah panjang,dan sebelah lagi pendek.
Kalau saya, saya pendekkan di sebelah kanan, sebab lebih selesa~(info:saya left-handed!)


Next...



Tarik shawls yang bahagian pendek ke tepi bahu dan pinkan.


Next...


Tarik yang bahagian panjang tadi ke sebelah bertentangan dan sematkan dengan pin yang comel.
Comelkan shawls pin dia(mana nak beli ye??)~promo:di  Blogshop saya ada pin comel2 tau~


Next..




The last step, kemaskan mana2 bahagian yang berserebeh ..
Kasi nampak kemas tau..
Dan, inilah hasilnya.
Cantik kan.
Cubalah gaya ni pula selepas ni ya.
Selamat Mencuba!!

pictures credit to Trendy Hijab

A baby was born!!!!

Wrote by :::"JIeHa::.. at 10:35 PG 1 comments

Yeah2, akak dah selamat lahirkan seorang baby sulungnya yang kiut miut pada 16 September lepas.

Namanya Muhammad Ammar bin Mohd Firdaus.

Dah lama baby lahir ke dunia,baru hari ni nak update blog .hehe.
Almaklumlah, baru naik pangkat, bz je ngan baby nih.

Jom lah cuci mata tengok baby yang x berapa comel nih.

^_^(budk ni comel sebenarnya,tp mak pesan baby xleh panggil comel

nanti bila dah besaq, dia tak comel pulak)~gitu pulak..
Welcome to the world Ammar!!


Ammar ketiduran, sebab penat dicukur jambul.~
Majlis cukur jambul diadakan pada hari ke-13
kelahirannya sebab mak bapak die bz sangat.
Cian anak sedara maksu ni ye.




Mama,mama~wekk!!!!(~dah pandai yer Ammar)




Nguap bukan main budak kecik nih, sampai terpejam mata2 tuh.


Ni pose yang terakhir dari Ammar..

Tata!!!



13 November 2009

Camner nak edit gambaq???

Wrote by :::"JIeHa::.. at 11:31 PG 0 comments
Ha, da lama tak update blog.
Ari ni pun tak tau nak menulis apa ...
Jadi sy nak kongsi dengan anda semua satu website nih yg dapat edit pic kita bg cantik2 tau.
Saya pun selalu edit pic kat website ni.
Klik je link di bawah ni
 

::Ribbon Girls:: Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting Graphic from Enakei