30 Disember 2011

My new blog.

Wrote by :::"JIeHa::.. at 1:23 PG 0 comments
Assalamualaikum.
Hai readers and bloggers yang cantik2 n hensem di luar sana,.
(Ye ,awak la tu=.)

I am officially transfered to a new blog...
And from now onwards tiada lagi update disini..


Jemput la singgah ke blog saya. Ada commentluv ok :)
So leh la rajin2 komen di blog sy pasni :)


31 Julai 2011

Salam Ramadhan

Wrote by :::"JIeHa::.. at 7:34 PTG 0 comments
Alhamdulillah, Ramadhan datang lagi! Excited lak rasanya. For all bloggers, selamat menyambut ramadhan al mubarak dengan hati yang ikhlas.Aminn

Moga2 kalian dapat b'pusa penuh dan jangan puasa yang yok kecuali jika anda memang layak. hehe. Of course la kun Hawa yang xdpat puasa penuh kannn.. Opss!!

Blessed Ramadan
Ya allah, semoga aku dapat menjalani ibadah puasa kali ini dengan lebih sempurna..

24 Julai 2011

Berjinak-jinak dengan bedak PIXY

Wrote by :::"JIeHa::.. at 10:37 PTG 0 comments
Hari  Rabu lepas ada la hang out kat central square sp.. sampai floor brapa entah, terrrrnampak sorang auntie nih jual macam2 alat metap.

Saja usha2, terrrnampak lah bedak Pixy yang menjadi kegilaan ramai sekarang nih kan.
Bila tanya harga auntie tu cakap bedak harga rm20.00.Kalau refill rm15. Dalam hati aku excited giler.. Wah.. murah nye bedak compact ni. Nak amek ke tak? Sbb xdak dalam senarai keperluan pun bedah nih.. Bedak Miyami pun ada lagi.. hehehe ;p

Pikir2 punya pikir sampai malas pikir, aku mik je lah satu, aku amek refill jer.Aku amek kaler natural beige.. sebab kulit aku x fair pun..Maksudnya gelap lah kulit aku.. haha.Ade satu lagi kaler yang lebih gelap. tropical beige tp cam gelap sangat lah. Tak besh!
.
.
.
Alkisahnye kemarin aku gi la mini market kat umah.. saja teman mak beli barang dapur sikit.. 
Round2, ternampak lagi bedak PIxy!
Harga nya ?? Wahhhh lagi murah giler beb!
Compact die rm 14.. Kalau refill rm10. Wahaa.. nyesal lak rasanya sebab dah terbeli minggu lepas!

Btw,  aku dah try pakai compact powder nih.. memamg best lah!
Tak rugi kalau hampa cuba.
Banyak gak online blogshop yang jual bedak compact Pixy nih..  Rajin2 la google ea.. En Google sedia membantu dengan rela hati.  Tp for my opinion, better beli kat kedai berdekatan je, bukan apa, kang beli online nih kena kena bayar postage segala.. Jadi rugi lak kan! So, jadilah pengguna yang bijakkkk..

Daaaa... :p

14 Julai 2011

Tips : Baik buruk Shopping Online ;)

Wrote by :::"JIeHa::.. at 3:36 PTG 0 comments
Salam semua..

Bisnes online semakin pesat berkembang bak cendawan yg tumbuh selepas hujan.. malah mungkin lebih dari itu. Tapi jangan ingat seronok nak shopping ja sampai kita lupakan aspek2 kselamatan.. mungkin kita akan ditipu kalau tak berhati2 semasa shopping on9. See, better shopping off9 kalau nak selamat kan ;)

Shopping online ada pro dan cons nyer.

Pro :
1. Jimat masa
2. Save bajet makan@minyak@tambang bas.Kalau shopping manual mesti kena makan luar kan ;)
3. Tak yah dressing comel2, bangun tido pn boleh shopping terus.
4. Kaki pun x letih , coz tak perlu ke setiap kedai.

Cons:
1. Masa yang boleh dijimatkan mungkin dibazirkan if kita view banyak blogshop.(mcm sy ;) )
2. Mostly customer kena tanggung kos penghantaran.
3. Baju yg dibeli mungkin akan sedikit berlainan dari dlm gambar, so make sure measurement yg betul sebelum buat keputusan untuk membeli.

Sebagai customer, kita kena pastikan yg blogshop tersebut selamat, in case takut tertipu je.
Tips : Luangkan lebih masa untuk survey terlebih dahulu baju yang anda hendak beli, kerana lain blogshop menawarkan harga yang berlainan.
**Rajinkan diri untuk search blogshop yang menawarkan harga yang lebih rendah untuk produk yang sama dan yang menawarkan free postage ;)


Thanx for reading! ;)





16 Jun 2011

Bosan?? Jom tengok gerhana bulan!!

Wrote by :::"JIeHa::.. at 3:07 PG 0 comments
Sebenarnye esok ade interview, so xley tidoq rsanya.. mata ni xnak pejam la pulak...
Pikir punya pikir jari ni pun dengan pantasnya ber blog walking.. Jumpe info pasal gerhana bulan! Tapi nak tengok katne? Kat Kedah nampak ke? Stetoskop pun xdak(betui kan nama benda tuh? Ala yang leh teropong bintang tuuu) ...
Nasib baik jumpa blog Mummycute terus dapat idea camna nak tengok gerhana bulan ;) Hehe..
Memandangkan hari ni lak kebetulan birthday aku yang ke dot dot dot, terasa birthday ku kali ni amat bermakna.. hehe..
Jom kawan2 yang tak tido ag, meh la kita pakat2 bukak website ni, tengok gerhana bulan tanpa perlu mendongak ke langit...
Jom pakat tengok gerhana bulan kat link ni : Gerhana bulan LIVE 16 June 2011

P/S : Perlu kesabaran nak tenung bulan ;)
 

::Ribbon Girls:: Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting Graphic from Enakei