25 April 2010

Cara-cara wat background template.

Wrote by :::"JIeHa::.. at 9:54 PG 0 comments
Tutorial nih sy amek dr Ipiet pnya blog, as reminder for me..
Nanti sy nak tukaq template, jd kena blajaq dlu noh..

1.Right click on pattern image, choose Save Image As

2.Upload it to your own imagehosting, such as Photobucket.com, Picassa, Flickr, Imageshack, Tinypic, etc

3.Pick Direct Link from uploaded pattern image

4.Now edit your template. Click Edit HTML, find body {

5.Insert these code background:url(http://image-URL) ; after body {

6.Save
 
Oo.. macam senang jer kan. Nanti ada masa nak try lah

24 April 2010

Hari ini dalam SEJARAH

Wrote by :::"JIeHa::.. at 3:03 PTG 0 comments
Hari ni sangat bersejarah dalam hidup aku sebab buat pertama kalinya aku dapat paper exam yang 99.9% menyerupai past year punya solan exam .Huh, aku x bajet pun kuar sama sampai tahap gini. Paper yang aku mik ni pun baru batch kedua, x kisahla kan, tp aku x expect la akan kuar soalan yang sama berturut2. Kalau la aku tahu, aku xyah study langsung!! Penat2 je aku tdoq x ckup, sebab study semua slide yg lecturer bagi ;( 
Actually paper yang aku mik ni pun elektif bebas je, Journalism.. Agak besh la paper nih, sebab lecturer sgt besh!!! Btw, apa yg dah aku dah buat yang da best, and hope result ok lah..


** Nak teruskan perjuangan tuk paper lain pulak ;p

19 April 2010

Hijab Style

Wrote by :::"JIeHa::.. at 11:15 PG 0 comments
Lama dah aku x  update blog ni.. Bukan ape, aku sangat bz ngan blogshop aku..
Asyik2 tukaq template,coz x puas ati..hu.itulah Najihah namanya, selalu je x puas hati.. Semua mesti perfect.
Arini sj dok searching2 cara nak lilit shawls style lain pulak.. yelah, aku dah bosan ngan style Arabian aku tuh..
Btw, style Arabian  tu aku x post lg lam blog.. Insyaallah nanti aku uploadkan pic, sgt cantik style tu!! Love it!!
Mesti girls yg lain2 pn suka kan.hehe.
Ok, dah melalut pulak.. Actually aku ngah wat research sdn bhd, tuk style baru aku..Tgk pic je ye, coz aku pn xtau nak lilit cne.. Nanti dah siap research aku wat tutorial.. 


~Very nice~
I will do the research now!! hehe

 

::Ribbon Girls:: Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting Graphic from Enakei