14 Julai 2011

Tips : Baik buruk Shopping Online ;)

Wrote by :::"JIeHa::.. at 3:36 PTG
Salam semua..

Bisnes online semakin pesat berkembang bak cendawan yg tumbuh selepas hujan.. malah mungkin lebih dari itu. Tapi jangan ingat seronok nak shopping ja sampai kita lupakan aspek2 kselamatan.. mungkin kita akan ditipu kalau tak berhati2 semasa shopping on9. See, better shopping off9 kalau nak selamat kan ;)

Shopping online ada pro dan cons nyer.

Pro :
1. Jimat masa
2. Save bajet makan@minyak@tambang bas.Kalau shopping manual mesti kena makan luar kan ;)
3. Tak yah dressing comel2, bangun tido pn boleh shopping terus.
4. Kaki pun x letih , coz tak perlu ke setiap kedai.

Cons:
1. Masa yang boleh dijimatkan mungkin dibazirkan if kita view banyak blogshop.(mcm sy ;) )
2. Mostly customer kena tanggung kos penghantaran.
3. Baju yg dibeli mungkin akan sedikit berlainan dari dlm gambar, so make sure measurement yg betul sebelum buat keputusan untuk membeli.

Sebagai customer, kita kena pastikan yg blogshop tersebut selamat, in case takut tertipu je.
Tips : Luangkan lebih masa untuk survey terlebih dahulu baju yang anda hendak beli, kerana lain blogshop menawarkan harga yang berlainan.
**Rajinkan diri untuk search blogshop yang menawarkan harga yang lebih rendah untuk produk yang sama dan yang menawarkan free postage ;)


Thanx for reading! ;)





0 comments:

Catat Ulasan

 

::Ribbon Girls:: Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting Graphic from Enakei